Andonovski: Rasti i Leonid Indovit nuk është unik, këtë javë do të fillojmë iniciativën për ndryshimet ligjore të FZO-së

foto: kfsm.mk

Zëvendës Avokati i Popullit Jovan Andonovski, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarit lidhur me rastin Leonid Indov, njoftoi se këtë javë do të fillojë puna me një iniciativë që parasheh ndryshime në aktet ligjore dhe nënligjore të Fondit për sigurim shëndetësor (FZORSM), e cila do të ketë për qëllim çdo rast vlerësohet individualisht, për të mos kategorizuar objektet.

Ai theksoi se për momentin nuk kanë marrë asnjë reagim nga Fondi lidhur me iniciativën e paralajmëruar.

- Deri më tani nuk kemi asnjë reagim nga FZORSM. Ne shpallim një iniciativë. Puna për këtë iniciativë do të fillojë këtë javë. Me të parashikojmë ndryshime në ligj dhe në akte nënligjore, veçanërisht të akteve nënligjore të FZOM-it, të cilat janë të vjetruara dhe të vjetruara. Ndryshimet do të ishin në drejtim të vlerësimit të secilit rast individualisht, kështu që nuk është e mundur të kategorizohen rastet vetëm nëse bëhet fjalë për trajtim apo rehabilitim, veçanërisht për ato raste kur bëhet fjalë për gjendje të rrezikshme për jetën e pacientëve, tha Andonovski. sot pas pjesëmarrjes në konferencën “Ukraina – dy vjet heroizëm” në Shkup.

Ai ka konfirmuar se rastet e Leonid Indovit dhe Jani Ivanovit nga Negotino nuk janë unike, por ka disa raste në të cilat FZOM nuk ofron trajtim adekuat për të siguruarit.

- Nga puna jonë praktike mund të them se nuk është vetëm rasti i Leonid Indovit apo Jani Ivanovit nga Negotino. Bëhet fjalë për një duzinë raste në të cilat FZOM nuk ofron trajtim adekuat për të siguruarit, ndërsa gjendja e tyre ose mbetet e njëjtë ose përkeqësohet fatkeqësisht, shtoi Andonovski.

Andonovski ka treguar se familjes së Leonidit i janë dhënë këshilla juridike se në cilin drejtim ankesa e tyre duhet të dërgohet në komisionin e nivelit të dytë dhe pret që komisioni t'i përgjigjet kërkesës së tyre.

"Kemi kontaktuar me familjen e Leonidit, i kemi dhënë këshilla juridike se në çfarë drejtimi duhet të adresohen ankesat e tyre në komisionin e shkallës së dytë dhe me të vërtetë pres që komisioni t'i plotësojë pritjet dhe kërkesat e tyre", shtoi Andonovski.

Paraprakisht, komisioni i shkallës së parë të FZORSM ka refuzuar kërkesën për mjekim të të riut Leonid Indov në një spital në Austri sepse sipas Rregullores së FZORSM për mënyrën e përdorimit të shërbimeve shëndetësore për personat e siguruar jashtë vendit, “rehabilitimi mjekësor” nuk është përgjegjësi e Fondit. . Pas marrjes së vendimit nga Komisioni i Shkallës së Parë, familja e Leonidit ka të drejtë ankimimi brenda 15 ditëve në Komisionin e Shkallës së Dytë. Në korrik të vitit të kaluar, i riu Leonid Indov u plagos gjatë pushimeve në Greqi. Më 6 të këtij muaji, me iniciativë të familjarëve ai është transportuar me helikopter në një objekt shëndetësor në Austri.

Babai i Leonidit për “Sloboden Pechat”: Përgjegjësit e FZOM-it nuk kanë pranuar të mbulojnë 140 mijë euro për trajtimin e djalit tim, sepse ai mund të mjekohej në Maqedoni, por nuk thonë se ku!

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës