Andonovska: Fakti që Arsovska nuk do të japë dorëheqjen do të thotë se ajo nuk dëshiron t'i japë fund kaosit në qytet

Propozim - Buxheti i Qytetit të Shkupit për vitin 2023 ai duhet të kalojë deri në fund të dhjetorit dhe t'u dorëzohet këshilltarëve 20 ditë para seancës, në mënyrë që të kenë kohë të mjaftueshme për ta shqyrtuar. Deri më tani kjo nuk është bërë.

 Ende nuk e kemi marrë propozimin – buxhetin dhe nuk kemi njoftim se kur do të jetë. Më parë, këshilltarët tashmë e kishin këtë kohë. Duhet të na dorëzohet më së voni deri më 10 dhjetor që ta shqyrtojmë në seancë më 31 dhjetor, që është gjithashtu vonë, praktikisht 5 minuta deri në 12 pasdite. Besoj se kryetarja nuk dëshiron ta vonojë miratimin e buxhetit për vitin e ardhshëm dhe se do t'ua dorëzojë këshilltarëve në kohë - thotë ajo. Marija Andonovska, koordinatore e grupit këshillues të VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit në Këshillin e Qytetit të Shkupit për “Shtypi i Lirë”.

Lidhur me qëndrimin e paraqitur të kryetarja Danela Arsovska se ajo nuk ka ndërmend të japë dorëheqje, dhe nëse këshilltarët vendosin që të mos mbështesin buxhet funksional për qytetarët, për realizimin e projekteve dhe për një Shkup modern, atëherë automatikisht mandati i tyre do të përfundojë, ata do të shkojnë në vend. zgjedhjet dhe të vijnë këshilltarët që do të punojnë në interes të qytetarëve, Andonovska thotë se problemi nuk është tek këshilli por tek kryetari.

Këshilli merr vetëm vendime dhe vendimet duhet të zbatohen nga kryetari i komunës. Shumë vendime të marra nuk janë zbatuar. Në buxhetin e vitit 2022 vërehet se ka shumë zëra, realizimi i të cilëve është zero, edhe pse janë parashikuar mjete për këtë qëllim. Arsovska jo vetëm që tradhtoi besimin e VMRO-DPMNE-së, ajo mbi të gjitha tradhtoi besimin e qytetarëve. Prisnin ndryshime, prisnin një Shkup modern, por u bë kaos. Duke thënë se nuk do të japë dorëheqjen, ai do të thotë se nuk dëshiron t'i japë fund kaosit në qytet - pretendon Andonovska.

Pas zhvillimeve të fundit dhe protestave të transportuesve privatë, këshilltarja konsideron se Arsovska është e obliguar të gjejë një mënyrë për të siguruar transportin normal të qytetit. Mirëpo, kryetarja e Thelmës ka deklaruar se nuk ka ndërmend të negociojë me persona që shantazhojnë dhe kërcënojnë.

Sot, nëse i dorëzohet kërcënimeve dhe shantazheve, nesër kushdo jashtë që mendon se mund të sundojë me presion do t'i lejojë vetes të bëjë presion mbi qytetarët për të marrë diçka që nuk e meriton, do të bllokojnë njerëzit në çdo hap. Ai nuk dorëzohet para shantazheve dhe kërcënimeve, sidomos kur keni të drejtë dhe askush nuk mund t'i ndalojë askujt të protestojë, por nesër kushdo me një automjet do ta lejojë veten të bllokojë qytetin - tha Arsovska.

Andonovska thotë se nuk është fjala për dorëzim dhe për të detyruar përkundër kësaj, ajo duhet të gjejë një mënyrë për të siguruar transport publik për qytetarët, sipas saj, kjo është përgjegjësi dhe detyrë e kryetarit.

Kryetarja u mburr gjithashtu se së shpejti do të raportojë para qytetarëve për mbi 300 projektet e realizuara.

– 300 projekte? Nuk i shoh realisht – thotë Andonovska për “Sloboden Pechat”.

Video e ditës