Amerika dëshiron ta shpallë grupin mercenar rus “Wagner” organizatë terroriste

Foto: Arkivi / Shtypi i Lirë

Administrata e presidentit amerikan Joe Biden po shqyrton nëse do ta caktojë organizatën mercenare ruse Wagner si një organizatë të huaj terroriste, tha një zyrtar amerikan.

Wagner është një organizatë mercenare që është akuzuar për krime lufte në Afrikë dhe Siri, dhe tani është shumë e përfshirë në luftimet në Ukrainë, ku për herë të parë po lufton hapur në anën e Rusisë.

– SHBA nuk ka marrë ende një vendim përfundimtar për përfshirjen e saj në listën e grupeve terroriste, saktëson përfaqësuesi zyrtar.

Shtetet e Bashkuara tashmë e kanë futur grupin në "listën e zezë", por administrata po përpiqet të ndërmarrë një hap shtesë.

Video e ditës