Alkooli dhe cigaret janë më të shtrenjtat në Irlandë dhe më të lirat në Bullgari

Foto: EPA

Kostoja më e lartë e konsumit të familjeve në Bashkimin Evropian në vitin 2023 është regjistruar në Danimarkë, ku është 143 për qind e mesatares së Bashkimit, dhe më e ulëta në Bullgari dhe Rumani, njoftoi Eurostat.

Diferenca më e madhe në çmime vërehet te alkooli dhe duhani. Vitin e kaluar, çmimet e alkoolit dhe duhanit ishin 3,2 herë më të larta në Irlandë, ku ishin më të shtrenjtat dhe në Bullgari shiteshin me çmimet më të ulëta. Ky ndryshim i madh në çmim është kryesisht për shkak të dallimeve në taksimin e këtyre produkteve, thekson Eurostat.

Restorantet dhe hotelet renditen të dytat për diferencën në nivelet e çmimeve, me nivelet më të ulëta të çmimeve të regjistruara në Bullgari (52 përqind e mesatares së BE-së), Rumani (65 përqind) dhe Hungari (72 përqind), dhe më të lartat në Danimarkë (152 përqind). , Finlanda (129 përqind) dhe Irlanda (128 përqind).

Veshjet renditen në vendin e tretë në ndryshimin e nivelit të çmimeve, me çmimet më të lira të veshjeve në Spanjë (81 përqind), Bullgari (82 përqind) dhe Hungari (88 përqind), ndërsa më të shtrenjtat ishin në Danimarkë (131 përqind), Republika Çeke (126). për qind) dhe Estonia (118 për qind), raporton B92.

Pabarazitë vërehen gjithashtu në ushqim dhe pije joalkoolike, të cilat variojnë nga 74 për qind e mesatares së BE-së në Rumani në 119 për qind në Luksemburg, pajisjet e transportit personal që variojnë nga 90 për qind në Sllovaki në 129 për qind në Danimarkë dhe pajisjet elektronike të konsumit në 92 për qind në Itali në 113 për qind në Francë

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës