Albert Musliu: Në "Marrëveshjen e majit" të vitit 2007 nuk ka dispozitë "fituesi me fitues", por fituesi i komuniteteve pakicë negocion me mandatarin.

Albert Musliu / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Për Frontin Evropian nuk kontestohet hyrja e “VREDI” në Qeveri, por mënyra se si thuhet fillimisht për programin e mëngjesit të Shtypi i Lirë Albert Musliu.

Musliu thotë se Fronti insiston që ata të përfaqësojnë interesat e komuniteteve jo pakicë, e jo kush duhet të hyjë në Qeveri, sepse “VREDI” nuk i përfaqëson komunitetet jo pakicë por deklarohet si parti tërësisht shqiptare. Dhe kjo është një shkelje e të ashtuquajturit parimi Badenter.

“Flitet shumë për atë marrëveshje të majit të vitit 2007 dhe në atë marrëveshje e di me siguri që nuk parashikohet fitues me fitues, por që fituesi i pakicës negocion me mandatin dhe nuk është nënshkruar. vetëm nga dy liderët politikë, por është nënshkruar në praninë e lehtësuesve tanë ndërkombëtarë sepse edhe atëherë ka lindur një problem” – thotë Musliu.

Për mënyrën se si Mickoski tani siguron shumicën prej 61 deputetësh, Musliu thotë se është tregti e pastër e deputetëve.

“Ne kemi reaguar edhe për tregtitë e mëparshme me deputetë dhe kjo nuk është shenjë e mirë nëse nuk është me partitë politike. Është tjetër gjë që Mickoski të bëjë marrëveshje me një nga partitë e shëmtuara politike, p.sh. subjekteve të tjera politike, jo si pjesë e interesit shoqëror këtu si pjesë e interesit personal”, thotë Musliu.

Shihni të gjithë intervistën më poshtë: 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës