Shqipëria blen raketa antitank

Niko Pesheli, Ministër i Mbrojtjes i Shqipërisë / Foto: MPB

Shqipëria bleu raketa antitank Javelin për të forcuar mbrojtjen e saj, deklaroi sot ministri i Mbrojtjes i vendit Niko Peleshi.

Në deklaratë thuhet se Shqipëria ka nënshkruar një marrëveshje me kompaninë amerikane Lokt Martin, por nuk specifikohet numri i raketave, çmimi dhe kur do të dorëzohen.

Peleshi tha se qëllimi i blerjes së raketave ishte modernizimi i ushtrisë.

- Për të mos panik, nuk ka asnjë kërcënim specifik. Ne jemi anëtare të NATO-s dhe çështja e sigurisë kombëtare është zgjidhur. Jemi të mbrojtur, tha ministri.

Peleshi tha gjithashtu se NATO nuk përbën kërcënim për asnjë vend, përfshirë Rusinë.

Tirana mbështet politikën e "derëve të hapura" të Aleancës dhe kur bëhet fjalë për Finlandën dhe Suedinë, Peleshi tha se ato janë "dy vende të pavarura sovrane me standarde të larta politike, ligjore dhe ushtarake".

Video e ditës