Tash e tutje shqiptarët duhet të përfaqësohen me 31,5 për qind në administratën shtetërore, ka llogaritur ministri Aliti

Admirim Aliti në Alsat / Foto: Screenshot

Ministria e Shoqërisë Informative dhe Administratës, sipas të dhënave nga regjistrimi i fundit, ka llogaritur se përqindja e shqiptarëve të punësuar në administratën shtetërore duhet të rritet - nga 24,3 në 31,5 për qind.

Sipas informacionit botuar SDK.mk, shifra prej 31,54 për qind është arritur duke i shtuar përllogaritjes shifrat nga popullsia jorezidente nga regjistrimi i fundit plus dy për qind nga shtatë për qind e regjistrimit administrativ.

Print screen nga versioni më i fundit i balancuesit të MIOA për shpërndarjen e punësimeve të reja në institucionet shtetërore / Foto: SDK.mk

Aliti është ministër që nga janari i këtij viti, kur partia e tij Alternativa hyri në koalicion qeverisës.

Ligji për të punësuarit në sektorin publik, i cili filloi të zbatohet në vitin 2015, parashikon një mekanizëm për shpërndarjen e punësimeve të reja me përfaqësim adekuat dhe të drejtë të pjesëtarëve të komuniteteve, në nivel të secilit prej institucioneve në sektorin publik. , bazuar në nevojat e vetë institucioneve të shprehura përmes Planeve Vjetore të Punësimit.

Shpërndarja e punësimeve të reja bëhet në mënyrë elektronike përmes veglës së internetit të MIOA-s, të quajtur Balancues. Versioni i fundit i balancuesit u shfaq sot.

Video e ditës