"Mungesa akute e energjisë në Evropë": Për të ndaluar udhëtimin midis Strasburgut dhe Brukselit në lidhje me punën e Parlamentit Evropian

Bruksel, Belgjikë
Bruksel, Belgjikë / Foto: EPA/JULIEN WARNAND

Një eurodeputet gjerman bëri thirrje për t'i dhënë fund praktikës së udhëtimit midis Strasburgut dhe Brukselit, lidhur me punën e Parlamentit Evropian, raportoi DPA.

PE mblidhet në qytetin francez për 12 sesione në vit, por aktivitete të tjera parlamentare zhvillohen në kryeqytetin belg. Për shkak të kësaj, mijëra punonjës dhe dokumente duhet të lëvizin rregullisht midis Strasburgut dhe Brukselit.

Daniel Freund nga partia gjermane Union 90/Greens i dërgoi një letër Presidentit të PE Roberta Metzola në të cilën ai kërkon heqjen e këtij sistemi për shkak të krizës energjetike në Evropë të shkaktuar nga lufta ruse në Ukrainë.

“Ne po përballemi me një mungesë akute të energjisë në Evropë”, thuhej në letër. "Ndërsa disa qytetarë evropianë ndoshta nuk do të jenë në gjendje të ngrohin mjaftueshëm shtëpitë e tyre në dimër, PE ngroh, ndriçon dhe mirëmban në mënyrë të panevojshme dy komplekse ndërtesash në të njëjtën kohë," thotë eurodeputeti.

Deri më tani nuk ka asnjë përgjigje nga Metzola. Çështja është debatuar prej kohësh në BE, veçanërisht për arsye mjedisore, por Franca ka një kontroll të fortë mbi Strasburgun dhe ndryshimi mund të bihet dakord vetëm me unanimitet midis shteteve anëtare.

Video e ditës