Nëse gjithçka shkon sipas planit të ESM-së, nuk do të ketë kufizime të energjisë elektrike, thotë Bekteshi

Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Nuk do të ketë as kufizime të energjisë elektrike, as nuk priten nëse gjithçka shkon sipas planit të ESM-së, njoftoi sot ministri i ekonomisë. Kreshnik Bekteshi.

Sipas ministrit, bisedimet e rregullta janë duke vazhduar me ministritë e energjisë të Serbisë dhe Bullgarisë, në mënyrë që kapacitetet ndërkufitare dhe problemet e furnizimit të mos ndalen.

Bekteshi në një konferencë për media në Qeveri, pasi i bëri të ditur masat për të kursyer energjinë elektrike deri në 15 për qind, tha se për të ulur barrën e ESM-së dhe për të ulur faturat, të gjithë duhet të kontribuojnë në konsumin racional të energjisë elektrike.

- Të gjithë duhet të kontribuojmë në kursimin e energjisë elektrike. Shembullin fillestar duhet ta japin institucionet dhe më pas ato duhet të pasohen nga ekonomia dhe familjet. Nëse gjithçka shkon sipas planit të ESM, nuk presim asnjë kufizim. Dhe vetëm, natyrisht, që asnjë aksident nuk ndodh. Po bisedojmë edhe me krerët e ministrive të Serbisë dhe Bullgarisë që të mos ketë ndalim të kapaciteteve ndërkufitare si në vitin 2009, që të mos ketë problem në furnizimin e konsumatorëve në tregun e lirë, dhe këta janë më të mëdhenjtë. kompanitë që bëjnë tregti përmes interkonjektorëve me fqinjët e tyre, theksoi ai.Bekteshi.

Më herët në konferencën për media në Qeveri, drejtori i përgjithshëm i SHA ESM, Vasko Kovaçevski, tha se kompania funksionon me kapacitet maksimal dhe se nevojat e EVN Home për energji elektrike plotësohen ekskluzivisht nga prodhimi i saj.

- ESM nuk blen energji elektrike, por vetëm thëngjill dhe naftë për prodhim më të madh të energjisë elektrike, nënvizoi Kovaçevski.

Video e ditës