Nëse Kroacia i kthen specat maqedonas, AHV do të lëshojë një urdhër shkatërrimi

speca
Specat e kuq - ajvarki/Foto: Unsplash

Përmes aplikacionit RASFF nga Sistemi i Paralajmërimit për Ushqim të Pasigurt të Bashkimit Evropian, Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AFV) ka marrë dje një njoftim për një produkt të pasigurt nga kategoria e frutave dhe perimeve të eksportuara nga vendi ynë – speca të freskët të destinuar për treg. në Kroaci.

Gjatë kontrollit kufitar të kryer, mostra e marrë për analizë laboratorike ka evidentuar një devijim në raport me praninë e mbetjeve të pesticideve. Rezultati i marrë tregoi praninë e mbetjeve të pesticidit formethanat dhe një vlerë që paraqet një rrezik serioz për shëndetin e njeriut.

Autoritetet kroate kanë ndaluar importin e produktit të diskutueshëm.

Nëse dërgesa me produktet e pasigurta kthehet në vend, AHV do të lëshojë një urdhër për asgjësimin e padëmshëm të saj, i cili do të kryhet nën mbikëqyrjen e shërbimeve inspektuese të Agjencisë.

Kroacia zbuloi një pesticid të ndaluar në specat maqedonas, çdo paralajmërim nga RASFF na vendos në vende të rrezikshme

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës