Akademia e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë i dha diplomat, mediat nuk u ftuan

Foto: "Fokus"

Akademia për Gjyqtarë dhe Prokurorë Publikë në sallën e madhe të Gjykatës së Lartë pasditen e sotme ndau solemnisht diplomat për klasën e maturantëve të sivjetshëm, ku bëjnë pjesë një sërë djemsh, vajzash, bashkëshortesh dhe të afërmve të tjerë të politikanëve aktualë dhe ish-politikanë, gjyqtarë dhe prokurorë. që kaloi provimin përfundimtar dhe do të bëhet pjesë e sistemit të drejtësisë, njoftoi "fokus".

Mediat nuk ishin të ftuara në ceremoni, me përjashtim të agjencisë shtetërore MIA. Drejtoresha e Akademisë, Natasha Gaber-Damjanovska, për mediat që kanë marrë vesh rastësisht për ngjarjen, ka thënë se kanë vlerësuar se nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të gjitha mediat, ata janë abonuar në MPB dhe agjencia nuk ka shtuar e as hequr gjatë raportimit. Por ajo nuk është përgjigjur konkretisht nëse mediat nuk janë ftuar për të mos u bërë pyetje kandidatëve që prej muajsh janë në fokus të publikut, shkruan “fokus".

Diplomat i kanë marrë edhe prokurorët e ardhshëm: djali i kryeparlamentarit, Talat Xhaferi, Albulena Abazi, bashkëshortja e kreut aktual të Prokurorisë për Ndjekjen e Krimit të Organizuar, Islam Abazi, bashkëshortja e kryetarit të aeroportit, Timço Muçunski i cili do të bëhet gjyqtar dhe më shumë se pesëdhjetë studentë të Akademisë, emrat e të cilëve lidheshin me njerëz të politikës dhe drejtësisë.

Vëmendjen më të madhe tërhoqi djali i Xhaferit, për të cilin Antikorrupsioni konstatoi se e kishte dhënë provimin e jurisprudencës para se të merrte një diplomë me një nivel arsimor të përshtatshëm. Në fjalën e saj, Gaber-Damjanovska u tha kandidatëve se duhet t'i shërbejnë dhe mbrojnë interesin publik dhe se duhet të udhëhiqen nga parimet ligjore e jo nga anshmëria apo mendimet personale.

– Asnjëherë mos bëni kompromis me vlerat shoqërore ose përkushtimin ndaj drejtësisë, edhe kur përballeni me vendime të vështira ose presion nga forcat e jashtme. Në të njëjtën kohë, vendimet tuaja kanë një ndikim të thellë në jetën e njerëzve, ndaj është e rëndësishme t'u qaseni atyre në mënyrë njerëzore, me ndjeshmëri, paanshmëri dhe drejtësi. Ju inkurajoj të kultivoni bashkëpunim të fortë dhe efikas me institucionet e tjera në sistemin gjyqësor dhe juridik. Respektoni ata që janë hierarkikisht mbi ju, por edhe poshtë jush, tha Gaber-Damjanovska.

Nga gjithsej 58 studentë të gjeneratës së shtatë të Akademisë së Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë, 30 kaluan për gjyqtarë dhe 28 për prokurorë. Djali i Xhaferit ka aplikuar për prokurorinë në Gostivar, gruaja e Abazit për prokurorinë në Kërçovë.

Sot, megjithatë, Këshilli Gjyqësor kaloi vendim për përzgjedhjen e gjithsej 31 gjyqtarëve përmes disa gjykatave themelore në brendi të vendit, me përjashtim të Shkupit.

30 kandidatë nga gjenerata e shtatë e Akademisë së Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë do të mund të aplikojnë për gjashtë vende në Gjykatën Themelore Prilep, për katër vende në gjykatën në Strugë, tre në gjykatën në Manastir dhe Kërçovë, nga dy në Gjykatën Themelore të Prilepit. gjykatat në Krushevë, Ohër, Tetovë, Dellçevë, Radovish dhe Berovë, si dhe nga një vend në gjykatat në Kumanovë, Strumicë dhe Sveti Nikollë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës