Ahmeti në Shkup dhe Tetovë do të festojë 20 vjet nga transformimi i UÇK-së në BDI

Kolazh: Shtypi i Lirë / Ali Ahmeti / Facebook

Nën moton "20 vjet bashkë" me dy festime në Shkup dhe Tetovë në sheshin "Skender Beg" dhe "Iliria" Bashkimi Demokratik për Integrim do të festojë 20 vjet nga transformimi të organizatës paraushtarake Ushtria Popullore Çlirimtare (UÇK) në partinë politike BDI.

Lideri i BDI-së ka njoftuar për jubileun përmes Facebook-ut Ali Ahmeti.

Festimet do të mbahen më 3 dhe 4 qershor në Shkup dhe Tetovë.

-20 vjetose Bashkimi Demokratik për Integrim përgatit festim зdhe të gjitha sepse ne urojme së bashku për të dо shënojnë rrugëtimin dhjetëvjeçar dhe së bashkuato sukseset. Më 3 qershor të madhnjë festë në shesh 'Skender drejtuar" në Shkup, dhe më 4 qershor ai kryesor manifestim në shesh 'Iliria" në Tetovë! Bëhuni gati për festënтdhe miq – shkruan Ahmeti.

Pas konfliktit të vitit 2001, UÇK-ja paraushtarake në vitin 2002 u shndërrua në BDI. Karakteristikë për partinë është se Ahmeti si komandant suprem i UÇK-së, pas shndërrimit të formacionit paraushtarak në subjekt politik për 20 vjet, pra që nga themelimi i tij ka qenë kryetar i partisë dhe deri më tani, megjithëse partia ka mbajtur disa kongrese, shoku dhe bashkëpartiaku tentoi të jetë kundërshtar për postin udhëheqës në BDI.

Partia u themelua më 5 maj 2002 dhe për nder të themelimit të saj në fshatin Sllupçane u ngrit një monument 20 metra i UÇK-së.

Që nga themelimi i saj, partia ka qenë në pushtet për pothuajse të njëjtin numër vitesh, përveç nga viti 2006 deri në vitin 2008 kur BDI, edhe pse fitoi në bllokun shqiptar, Nikola Gruevski formoi qeverinë me Arben Xhaferin dhe Menduh Thaçin.

Video e ditës