Ahmeti i ofroi Osmanit të shkonte si “kurban” për të qetësuar pasionet në BDI, por “zjarrfikësit” nuk pranuan.

Bujar Osmani në Kiev, Foto: Facebook

Grupi i zyrtarëve të pakënaqur dhe anëtarëve të Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI), të cilët dje përmes një letre shprehën revoltën e tyre kundër politikës së partisë për emërimin e personelit në poste shtetërore, duke përmendur Artan Grubin si një nga arsyet kryesore që BDI po humb votat. , mori një ofertë nga Mala Reçica dje për t'u "sakrifikuar" Bujar Osmani, dhe një person nga grupi i tyre duhet të emërohet ministër i Jashtëm, tha ai TV21, duke cituar burime në parti.

Oferta dyshohet se është dërguar përmes një ndërmjetësi, ministrit të qeverisë, por është refuzuar nga i ashtuquajturi “Grupi i Zjarrit”, anëtarët e të cilit kanë deklaruar se problem në parti është Grubi dhe gjithë rrethi ministror, ​​jo vetëm Osmani.

Ndër zyrtarët e mëparshëm dhe aktualë të BDI-së që shprehën publikisht pakënaqësinë e tyre për ngjarjet në parti janë Musa Xhaferi, Izet Medziti, Nevzat Beita, Blerim Bexheti, Bashkim Hassani, Visar Ganiu e të tjerë.

Kreu i BDI-së, Ali Ahmeti, sot përgjigju letrës, duke thënë se “BDI mund të funksionojë pa asnjë individ, sepse ka struktura të qëndrueshme”.

“Pa dyshim BDI ka krijuar struktura stabile që mund të funksionojnë pa Ali Ahmetin, Blerim Bejetin, Moussa Xhaferin, Izet Mejitin. Ky është një investim kombëtar që ka një themel të fortë dhe mbështetje të fortë. Prej 20 vitesh ai ka investuar në stafin e partisë. Këshilli dhe Kongresi janë funksionalë, nuk ka vend për anarki”, tha Ahmeti.

Video e ditës