Acevski e pyeti nënkryetarin e ZNAM-it: Idetë dhe pikëpamjet tona janë anëtarësimi në BE deri në vitin 2030, cilat janë tuajat?

Kostadin Acevski, drejtor i NP Rruga e Maqedonisë / Foto: Sloboden Pechat/Dragan Mitreski

Нështë besoj se në frymën e Кmanifesti i Rushevit është gijotina. Ai merr pjesëвato e faljeve të tilla kundër "Fpropozimi ransu', që kishte gijotinë. Në atë kohë keni qenë i mendimit se është cenuar vetëdija për identitetin kombëtar të popullit maqedonas. Ju merrni pjesë në protesta kundër një propozimi që u bë propozim evropian, filloi skriningu, Marrëveshja me FRONTEX u nënshkrua në gjuhën maqedonase, janë mbrojtjesи identiteti maqedonas, gjuha maqedonase është bërë gjuhë zyrtare në BE, kemi një deklaratë për mbrojtjen e gjuhës maqedonase dhe identitetit kulturor në parlamentin gjerman, dhe Kostadin Acevski, anëtar i Bordit Ekzekutiv të LSDM-së dhe drejtor i NP “Rruga e Maqedonisë”, në emisionin “24 Analiza” në Tv 24 iu drejtuan Vesna Bendevskës, nënkryetare e ZNAM-it.

Ai shtoi se e tyre idetë dhe pikëpamjet specifike janë anëtarësimi në BE deri në vitin 2030, përmes ndryshimeve kushtetuese, duke futur pakicën bullgare në preambulën e Kushtetutës, e cila de facto do të thyejë tezën se shteti bullgar ka për një komb - dy shtete, që është në kontribut për mbrojtjen e identitetit maqedonas.

- Çfarë saktësisht do të bëjë ZNAM nëse ai hyn në pushtetin ekzekutiv? A keni ndonjë garanci dhe deri kur do ta realizoni parimin e reciprocitetit apo së bashku me partnerin tuaj të koalicionit do të thoni se do të presim 100 vjet. Nëse keni një plan, kapacitet dhe njohuri, paraqisni që ta dëgjojmë, ndoshta do ta pranojmë - asaj – pyeti Acevski kolegu i tij nga ZNAM.

Ai iu referua edhe Marrëveshjes për Frontex, të cilën e nënshkruan në gjuhën maqedonase të gjithë anëtarët e BE-së, përfshirë edhe Bullgarinë, dhe e pyeti Bendevskën për planet e ZNAM-it.

– Reciprociteti që do të realizoni, kur të paraqisni planin, thoni se si duke hyrë në Цrinoceronti, Хtë grisura dhe Бtokë djerrë, identiteti maqedonas dhe historia maqedonase do të kërcënohen dhe, de fakto, do të shkatërrohet përfundimisht ajo tezë e shpallur nga disa nga vendet fqinje për "një komb në dy shtete". КCilat janë planet tuaja, do t'i prezantoni para apo pas zgjedhjeve - pyeti Acevski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës