693 raste të reja të Covid-19, 2 vdekje u raportuan

Shteti Covid në Maqedoninë Veriore / Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë raporton se në 24 orët e fundit janë kryer 1480 analiza dhe janë regjistruar të reja. 693 raste të kovid-19: Shkup – 255, Manastir – 49, Kumanovë – 44, Kavadar – 42, Ohër – 32, Prilep, Veles dhe Strumicë – 27, Tetova dhe Shtip – 24, Gjevgjeli dhe Radovish – 20, Gostivar – 16, Koçani dhe Dellçeva – 12, Negotino – 10, Kërçova dhe Struga – 8, Resnja – 7, Kriva Palanka dhe Berova – nga 5, Sveti Nikole dhe Vallandova – 4, Kratovë – 3, Vinica, Bogdanci dhe Demir Kapi – nga 2, Probishtip dhe Krushevë - nga 1.

Nga numri i përgjithshëm i pozitivëve (693), Janë regjistruar 170 riinfeksione.

Ata janë të regjistruar 827 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi – 431, Strumicë – 56, Manastiri – 49, Kumanova – 39, Prilepi – 30, Tetova – 28, Velesi – 23, Kavadari dhe Gjevgjelia – 21, Shtip – 20, Gostivari dhe Kërçova – 17, Negotina dhe Resnjë – 15, Radovish – 14, Koçani – 6, Vallandova – 5, Bogdanci – 4, Kriva Pallanka, Kratovë dhe Demir Hisar – 3, Sveti Nikole dhe Vinica – 2, Makedonski Brod, Struga dhe Demir Kapi – 1. .

Gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar 2 persona të vdekur, nga Shkupi (77 vjeç) dhe Bogdanci (77 vjeç). Të dy personat vdiqën në spital. Sipas Regjistrit të personave të vdekur të diagnostikuar me Covid-19, asnjë person i vdekur nuk është regjistruar nga “Termi im”.

Janë bërë 1480 teste përmes: IJZ – 199, CJZ Shkup – 80, CJZ Manastir – 64, CJZ Prilep – 16, CJZ Tetovë – 35, CJZ Kumanovë – 55, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile – 0, Mjekësi Ligjore – Spitali Laborator 0, Koz 0, UC Pulmologji me Alergologji – 0, GOB 8 shtator – 0, Instituti i Mikrobiologjisë – 143, Jean Mitrev (Philip II) – 15, Avicena – 26, Biotek – 68, Sistina – 47, Laor laboratori – 9, Sinlab – 7 , Remedika – 11, Fertility – 5, Genea – 7, Nicob Lab – 41, VFW Medical – 3, Eli Medica Plus – 6, Royal Medica – 4, Spectra – MM – 3, Rapid Lab – 3, Zhan Mitrev Strumica – 1 , Nova Lab Diagnostics – 1, Ramus – 8, PZU dhe PZU (test i shpejtë) – gjithsej 623.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2 teste për Covid-131. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 728 19, numri i të shëruarve është 333 360, numri i të vdekurve është 319 dhe numri i rasteve aktive është 717.

Video e ditës