293 raste të reja me Covid-19, asnjë vdekje

Ambulanca / Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë raporton se në 24 orët e fundit janë kryer dhe regjistruar 1254 analiza. 293 raste të reja me Covid-19: Shkup – 157, Kumanovë dhe Manastir – 19, Ohër – 18, Tetovë dhe Veles – 15, Shtip – 11, Prilep – 8, Kavadar – 7, Strumicë – 6, Gostivar – 4, Koçani dhe Negotino – 3. Radovishi – 2, Gjevgjelia, Resnja, Sveti Nikolla, Dellçeva, Vinica dhe Demir Kapija – nga 1.

Nga numri i përgjithshëm i pozitivëve (293), Janë regjistruar 81 riinfeksione.

U regjistruan 102 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi – 69, Manastiri dhe Kumanova – 7, Kavadari – 5, Prilepi – 3, Velesi, Tetova dhe Kërçova – 2, Gostivari, Sveti Nikolla, Probishtip, Strumicë dhe Negotino – nga 1.

Gjatë 24 orëve të kaluara, nuk është raportuar për person të vdekur. Sipas Regjistrit të personave të vdekur të diagnostikuar me Covid-19 nga “Termi im”, asnjë person i vdekur nuk është regjistruar.

Janë kryer 1254 teste përmes: IJZ – 170, CJZ Shkup – 33, CJZ Manastir – 37, CJZ Prilep – 16, CJZ Tetovë – 28, CJZ Kumanovë – 36, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile – 0, Mjekësi Ligjore – Spitali Laborator 3, Koz 16, UC Pulmonology with Alergology – 1, GOB 8 Shtator – 0, Instituti i Mikrobiologjisë – 117, Jean Mitrev (Philip II) – 22, Avicenna – 29, Biotech – 106, Sistina-49, Laor laboratory – 7, Sinlab – 3 , Remedika – 14, Fertility – 8, Genea – 8, Nicob Lab – 37, VFW Medical – 14, Eli Medica Plus – 14, Royal Medica – 0, Spectra – MM-8, Rapid Lab – 4, Zhan Mitrev Strumica – 3 , Nova Lab Diagnostics – 2, Ramus – 7, PZU dhe PZU (test i shpejtë) – gjithsej 462.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2 teste për Covid-085. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 639 19, numri i të shëruarve është 314 794, numri i të vdekurve është 304 dhe numri i rasteve aktive është 341.

Video e ditës