Спортското игралиште во Триангла доби нов лик, од Гази Баба најавуваат изградба на нови спортски терени

Фото: Општина Гази Баба

Игралиштето во Триангла доби нов лик со современа тартан подлога, информираат од Општина Гази Баба од каде најавуваат и дека, во следниот период ќе продолжат со изградба на нови, но и со реконструкција и со модернизација на веќе постоечки спортски терени кои се наоѓаат на нејзина територија.

-Едно од новите седум спортски игралишта е во завршна фаза. Игралиштето во Триангла доби нов лик со современа тартан подлога. Седум нови спортски игралишта од кој пет со тартан подлога и две со вештачка треба во првите осум месеци од мандатот. Ова е новото време во Гази Баба. Создаваме нов лик на урбана и модерна општина бидејќи граѓаните го заслужуваат тоа – истакна градоначалникот на Општина Гази Баба Бобан Стефковски.

 

Видео на денот