Естонија, Литванија и Летонија бараат специјален суд за руските злосторства во Украина

Балтичките земји побараа денеска, на вториот ден од самитот на Европската унија (ЕУ) во Брисел, формирање специјален суд кој ќе суди за злосторствата извршени од Русија во Украина. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber „Апсолутно треба да разговараме за правниот одговор на извршените злосторства и за формирање специјален суд кој ќе ги процесуира”, изјави … Продолжи со читање Естонија, Литванија и Летонија бараат специјален суд за руските злосторства во Украина