Спасовски, Јохансон и Чучи ќе потпишат договори со ЕК за борба против тероризам

Фото: Миа.мк

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, неговиот албански колега Бледар Чучи и еврокомесарката за внатрешни работи Илва Јохансон денеска во Брисел ќе потпишат обновени договори за борба против тероризмот со цел спроведување на Заедничкиот план за акција за борба против тероризмот во Западен Балкан.

Пред потпишување на договорот министерот Спасовски ќе оствари трилатерален работен состанок со еврокомесарката Јохансон и со министерот Чучи.

На состанокот ќе се дискутира за управувањето со миграциите, особено ЕУ Акцискиот План за Западно Балканската рута, Извештајот за механизмот за суспензија на визи, организиран криминал и тероризам.

Видео на денот