СПАЈДЕРМЕН ОД ФИЛАДЕЛФИЈА: Како од шега се спушташе надолу од 19 кат! (ВИДЕО)

Кога избил пожар во зграда од 19. ката во Филаделфија, еден од станарите одлучил да побегне од оганот како Спајдермен.

Тој се спуштал низ фасадата и терасите како од шега и стигнал на тлото без било какви повреди.

Пожарникарите примиле повик во 21.30 часот по локално време, а кога стигнале на лице место едноставно се шокирале. Виделе како маж се спушта низ терасите. Иако полицајците сакале да го прифатат и да му помогнат да се симне на земја, се гледа дека тој држел се под контрола.

Се верува дека пожарот го предизвикала машината за преработка на ѓубре. Зградата е евакуирана, а повредени се 4 станари и 3 полицајци.

Видео на денот