СОНК : Штрајкот продолжува, денес и утре нови преговори со Владата

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) најави продолжување на генералениот штрајк на своето членство во градинките, основното и средното образование поради нивните барања за усогласување на платите во просветниот сектор со минималната плата. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber – До овој момент немаме вземен договор со ресорните министри околу нашите барања, … Продолжи со читање СОНК : Штрајкот продолжува, денес и утре нови преговори со Владата