Сомнителен пакет направи хаос на најпрометниот плоштад Њујорк

полиција САД/ Фото: МИА

Њујоршката полиција го евакуираше Тајмс Сквер поради сомнителен пакет.

На местото на настанот веднаш пристигнаа специјални единици за отстранување експлозивни направи, како и тимови со кучиња трагачи.

На граѓаните им беше наредено веднаш да го напуштат најпрометниот плоштад во Њујорк.

Пакетот беше исчистен по некое време и не се смета за сомнителен.

Видео на денот