Сомнежи за саботажа во Балтикот откако се отворија големи дупки во гасоводот „Северен поток“, Блинкен вели: никој нема интерес да саботира

Стравувањата од саботажа се појавија откако вчера беа идентификувани мистериозни истекувања на гас од гасоводниот систем „Северен поток“ со кој управува Русија, која пред неколку недели го исклучи снабдувањето кон Европа низ гасоводниот систем. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Данските и шведските власти издадоа предупредувања за навигација откако беа откриени две протекувања на … Продолжи со читање Сомнежи за саботажа во Балтикот откако се отворија големи дупки во гасоводот „Северен поток“, Блинкен вели: никој нема интерес да саботира