Сочен и кремаст: Сварете го компирот на поинаков начин

Варениот компир понекогаш може да биде пресув, па затоа најчесто го подготвуваме како пире или го запржуваме во тавче.

За да подготвите поинаков, превкусен варен компир нема да ви биде потребно многу. Доволно ќе ви бидат само компири, кромид, ловоров лист, путер, сол и бибер.

Во вода ставете цели помали или исечени на пловина поголеми компири. Додајте една главица кромид, еден ловоров лист, сол и неколку зрна бибер.

Ставете ги состојките да се варат на средна температура.

Внатрешноста треба да биде мека, но внимавајте да не ги преварите компирите за да не се распаднат.

Кога компирите ќе се сварат исцедете ги и извадете ги сите додатоци што се вареле во водата.

Преполовете ги сè уште топлите компири, додајте 2-4 лажички путер на собна температура и зачинете со сол и со бибер.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот