Соборената лидерка на Мјанмар Су Чи осудена на четири години затвор

Судот во Мјанмар ја осуди соборената цивилна лидерка Аунг Сан Су Чи на четири години затвор поради поттикнување немири против војската и кршење на правилата за борба против коронавирусот. Су Чи „е осудена на две години затвор според член 505 (б) и две години затвор според Законот за борба против природни катастрофи”, рече портпаролот на … Продолжи со читање Соборената лидерка на Мјанмар Су Чи осудена на четири години затвор