Со овој тип на секс ќе доживеете најинтензивен оргазам

Фото: Unsplash

Спор секс иако можеби звучи досадно, оние кои го пробале знаат дека ги предизвикува подолги и поцелосни кулминации. Со овој начин на водење љубов, истакнуваат експертите за секс, паровите учат дека оргазмот не е секогаш приоритет и дека и силното возбудување обезбедува неверојатни задоволства.

Овој секс е нежен и базиран на емоции. Затоа, не е многу соодветно ако не го познавате најдобро вашиот партнер. Исто, потребно е многу време бидејќи спориот секс може да трае и до три часа.

Мека пенетрација

Легнете заедно голи во кревет, бидете блиски, не се допирајте, опуштете ги телата и не се возбудувајте премногу. Потоа почнете со допирите. Дозволено е да си ги ставите рацете „таму долу“, но нежно, без стимулација.

Откријте го телото на вашиот партнер одново, избегнувајќи ги добро познатите движења. Започнете со нежни бакнежи, бидејќи суштината на овој секс е предиграта. Гледајте се во очи, кажи си како се чувствувате.

А потоа поврзете се нежно и без премногу движења. Ова е можно, велат експертите, со блага ерекција. Ова се нарекува мека пенетрација.

Најдобрите положби се положбата на лажица (од страна) или ножици (легнете на страна, свртени еден кон друг; ставете ја едната нога меѓу неговите нозе, а другата над неговата половина).

Без нагли движења

Време е полека да ја зголемите вашата возбуда. Кај мажите често се појавуваат проблеми во оваа фаза бидејќи се ближи оргазмот. Важно е да се научите да го одолговлекувате. Престанете да пенетрирате и почнете да ги истражувате ерогените зони и препуштете се на допирот. Пенетрацијата во лесен и бавен секс значи поврзување. Во обичниот секс, тоа е главен дел од сексуалната игра.

Нема ненадејни и брзи движења. Запомнете, не е сè до оргазмот. Сепак, тоа не значи дека тој не постои или дека не треба да постои.

Експертите дури се убедени дека со лесен секс е поинтензивен оргазмот. Слично на тантричкиот секс, продолженото одложување на оргазмот доведува до сосема нов интензитет на кулминација.

 

 

Видео на денот