Снежана Василевска ни препорачува: Израдувајте ги најблиските со неодолив чоколаден колач
СОСТОЈКИ:
- 1 пакување розен кори за колачи
- 2 чоколади за готвење
- 1 млечно чоколадо,
- 1/2 коцка путер (125 грама)
- *1 литар млеко – јас направив домашно од лешници
- 3 пудинзи од чоколадо
- 3 лажици густин
- 2 лажици какао
- 7 лажици шеќер за пудингот,
- 100 грама шеќер во прав за со путерот,
За глазура:
- 2 лажици шеќер
- 2 лажици млеко
- 2 лажици какао
- 1 лажица путер
- 50 грама темно чоколадо
ПОДТОТОВКА:
Со вари густ крем од млекото, пудинзите, густинот, какаото и шеќерот.
Се трга од оган и се додаваат 150 грама темно и 100 грама млечно чоколадо, да се растопат.
Откако ќе се излади, во кремот се додаваат путерот и шеќерот во прав и сѐ се мати со миксер.
Богато се филуваат корите. Горе се украсува со глазура.
Се остава околу 30 минути на собна температура, а потоа во фрижидер, за колачот убаво да се стегне пред сечењето.
Послужете и уживајте!
На здравје!
За повеќе вакви рецепти, заследете ја ОВАА ФЕЈСБУК ГРУПА и ОВОЈ ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ.