Случај што ја вознемири македонската јавност: Почина млада пациентка по направена операција на на ГАК, семејството бара одговорност од хирурзите

Триесет и тригодишна пациентка завчера починала на Клиниката за абдоменална хирургија откако била препратена од Клиниката за гинекологија и акушерство (ГАК), каде што ѝ била извршена операција за отстранување тумор. Пред оваа операција, врз пациентката бил извршен и оперативен зафат за отстранување на слезината, т.е. и била извршена пленоктомија. Добиј ги најважните вести, бесплатно на … Продолжи со читање Случај што ја вознемири македонската јавност: Почина млада пациентка по направена операција на на ГАК, семејството бара одговорност од хирурзите