Слави Трифонов: Не жалам за ништо, ќе почитувам се што сум кажал

Слави Трифонов / Фото: Profimedia

Лидерот на Има таков народ, Слави Трифонов коментирајќи ги излезните анкети од денешните парламентарни избори во Бугарија, изјави дека кога би можел да го врати времето, повторно би го направил истото.

Тој наведе дека „би го направил истото, без да склучува договори, без да подлегне на притисоци и без да ги лаже своите гласачи”.

– Почитувам се што сум кажал и нема да ги погазам моите зборови, категоричен беше Трифонов.

Тој додаде и дека довербата на неговите поддржувачи е непроценлива и обврзувачка.

– Во име на моите колеги сакам да им се заблагодарам и на сите што гласаа, истакна Трифонов.

Видео на денот