Слатко кафе без грам шеќер: Најдобриот природен засладувач кој не го користиме, а сите го имаме во кујната!

Unsplash
Unsplash

Доколку не сте љубител на горко кафе, сигурно ставате барем една лажичка шеќер во кафето, а сите знаеме дека не е здраво. Сепак, постои уште еден одличен начин како да го засладите вашето кафе, со нешто што сите го имаме во кујната – цимет.

Потребно е само малку цимет во кафето чиј вкус нема ни да го осетите, а од друга страна ќе биде доволен да се ублажи природната горчина на кафето. Ќе добиете слатко утринско кафе без грам шеќер во него, пишува livehacker.com

Покрај тоа, циметот е одличен да применувате наутро, бидејќи ги стимулира когнитивните способности.

Во секој случај, малку цимет наместо шеќер може да биде идеален за почеток на уште една работна недела со нови навики.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот