Сингапур е земјата со најмногу вакцинирани луѓе против Ковид-19 во светот

Вакцинирање во Сингапур/ Фото EPA-EFE/WALLACE WOON

Во Сингапур 80 проценти од 5,7 милиони жители се вакцинирани со две дози против Ковид-19, објави на Фејсбук министерот за здравство Онг Је Кунг.

Со тоа Сингапур е прва земја во светот со најголем процент на вакцинирани луѓе.

Сингапурските власти претходно најавија дополнително намалување на ограничувањата воведени за да се спречи ширењето на Ковид-19.

Видео на денот