Што да гледате на „Netflix“ и „HBO“ овој викенд?

хбо нетфликс
Што да гледате на „Netflix“ и „HBO“ овој викнд? / Фото: Принтскрин/IMDB

Како и секој претходен и иден петок се обидуваме да ви го олесниме одговорот на прашањето „Што да гледате на „Netflix“ и „HBO“ овој викенд?“.

Викендите секогаш се резервирани за добар филм или серија. Но, потрагата по истите често знае да биде досаден и фрустрирачки процес. Затоа ние ви подготвивме листа на филмови и серии кои сигурно нема да ве остават рамнодушни.

The Billion Dollar Code – Серија на „Netflix“

Во Берлин во 1990-тите, уметник и хакер измислиле нов начин да го видат светот. Години подоцна, двајцата германски компјутерски пионери одат на суд за да го тужат „Google“ и да докажат дека тие се пронаоѓачи на алгоритмот „Google Earth“.

Жанр: драма / IMDB оценка: 8.1/ Rotten tomatoes рејтинг: 100%

Jagged – Филм на „HBO“

Животот и музичката кариера на Аланис Морисет, која се присеќа на нејзиниот подем во рок ѕвезда од 1990-тите.

Жанр: документарен филм / IMDB оценка: 6.9 / Rotten tomatoes рејтинг: /

The Harder They Fall – Филм на „Netflix“

Кога еден одметник открива дека неговиот непријател е ослободен од затвор, тој повторно ја обединува својата банда за да се одмазди.

Жанр: вестерн / IMDB оценка: 6. 6 / Rotten tomatoes рејтинг: 87%

Veep – Серија на „HBO“

Поранешната сенаторка Селина Мајер добива шанса да стане потпретседателка на Соединетите држави. Таа се обидува да спречи различни политички проблеми додека жонглира со нејзиниот јавен, но и приватен живот.

Жанр: ситком / IMDB оценка: 8.3 / Rotten tomatoes рејтинг: 93%

Видео на денот