Шилегов: Инвестираме над 52 милиони денари во реконструкција на средното училиште Кочо Рацин

Шилегов во посета на населбите Дексион и Кисела Јабука/ Фото: Фејсбук

Инвестираме над 52 милиони денари во реконструкција на средното училиште Кочо Рацин која ја започнавме годинава. Обезбедивме прочистувачи за воздух за секоја училница, напиша градоначалникот Петре Шилегов.

-Започнавме и со реконструкција на улицата Лука Геров како главна сообраќајна артерија во населбата Даме Груев, а речиси секојдневно ја користат жителите на Ново Село, Волково, Кисела Јабука и Кучково. Реконструкцијата на оваа улица предвидено е да заврши до крајот на годинава. Ги расчистуваме дивите депонии во општината, пробивме нови велосипедски патеки и подигнавме нови зелени површини. Поставуваме нова фекална и атмосферска канализација онаму каде што е потребно. Сето тоа го правиме заедно со локалната власт, за граѓаните на Ѓорче Петров.Во Ѓорче Петров подигнати се над 6.400 метри квадратни нови и реконструирани паркови површини, со засадени околу 1000 садници, напиша тој во својата објава на фејсбук

Видео на денот