Шаќири: Максимално ќе го поддржиме создавањето сектори со функција на примена на јазиците во државните институции

фото Фејсбук

Ја користам оваа прилика да им честитам на сите вработени кои присуствуваа на оваа важна обука, која е многу неопходна за нивниот професионален развој, рече министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири,  кој денеска беше поканет на церемонијата на доделување на сертификати, за присуство на обука за превод и лекторирање од македонски на албански и од албански на македонски јазик, организирана од Агенцијата за примена на јазиците.

Како резултат на исполнувањето на обврската што произлегува од Законот за примена на јазиците, сите институции во земјата треба да креират нови организациони облици и работни места.

Министерството за информатичко општество веќе го создаде своето одделение со цел примена на јазикот и е посветено и подготвено да ја помогне и поддржи секоја институција во земјата да ги создаде овие сектори

Видео на денот