Сезона на карфиол: Направете си превкусна чорба – Слободен печат
ЕспресоХрана

Сезона на карфиол: Направете си превкусна чорба

Сос­тојки:

1 кг кар­фиол

3 мор­кови

1 це­лер

1 паш­ка­нат

1 гла­ви­ца лук

1 тик­вичка

1 ком­пир

мас­ло за ја­дење

за­чи­ни по желба

Под­го­товка:

На заг­ре­а­но масло, проп­р­же­те ги из­рен­да­ни­те мор­ко­ви за­ед­но со исеч­ка­ни­от кар­фиол, це­лер, паш­ка­нат и тик­вичка. От­ка­ко уба­во ќе ги проп­ржите, до­дај­те им го сит­но исеч­ка­ни­от лук и ком­пи­рот што прет­ход­но сте го исеч­ка­ле на коцки. Проп­р­же­те ги си­те сос­тој­ки уш­те де­се­ти­на ми­ну­ти и за­леј­те ги со вода.

Ва­ка под­гот­ве­на­та чо­рба, ос­та­ве­те ја да се ва­ри до­де­ка во неа не омек­нат си­те сос­тојки.

От­ка­ко чо­р­ба­та ќе би­де го­това, тр­гне­те ја од оган, за­чи­не­те ја, изблен­ди­рај­те ја и мо­же­те да ја по­слу­жите.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Слободен Печат значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени на сајтот.

Тагови

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close