Серија земјотреси повторно почувствувани во Битола

Земјотрес /Фото: МИА

Серија земјотреси од пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин утринава повторно се почувствувани во Битола и околината.

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје информира дека најсилно е почувствуван земјотресот во 4.01 часот кој бил со Рихтерова магнитуда од 3,7 и интензитет од четири степени според Европската макросеизмичка скала.

Епицентарите на земјотресите се наоѓаат на 120 километри јужно од Скопје, во соседна Грција.

Земјотрес почувствуван во Македонија

Видео на денот