Семејни дискусии: Препорачливо е да се прескокнат овие теми на разговор со вашите родители

Unsplash
Unsplash

Дури и ако имате добра врска со вашите родители, тоа не значи дека е пожелно да се зборува за сè. Едноставно, препорачливо е да се прескокнат некои теми, пред се, за да се избегнат потенцијални недоразбирања или конфликти.

Во следните редови, ќе ви откриеме кои четири теми не треба да бидат дел од вашиот разговор со вашите родители.

Вашите ставови за роднините

Вашата мајка не мора точно да знае што мислите за нејзината сестра, а особено не е препорачливо да го прераскажувате ставот на брачниот другар за кој било член на вашето семејство. Лесно е да се најде мана кај сите, особено кај луѓето со кои сме во чести контакти затоа што сме во врска. Најдобро е да одржувате став за нив само за да избегнете непотребен конфликт со членовите на семејството за кој навистина се грижите.

Вашите планови за кариера

Родителите сакаат да знаат што планирате да направите во вашиот професионален живот, што е сосема природно. Сепак, тие често знаат да споделат излишни и неинформирани совети, што понекогаш ги полудува нивните деца. Ако сакате да се лишите од непотребна вознемиреност, препорачуваме да не навлегувате многу во деталите за вашата работа и плановите за кариера кога разговарате со вашите родители.

Трошење пари

Никогаш, но никогаш, не откривајте им ја на родителите вистинската цена на предметите што сте ги купиле. Во спротивно, ќе слушате со часови за тоа како наводно сте ги платиле премногу и како има други производи, слични на нив, кои се со ист квалитет, но поевтини. Тие исто така можат да ве обвинат за неодговорно трошење и тоа е нешто што сигурно не сакате да го слушнете.

Конфликти во врска / брак

Кога се расправате со вашиот партнер и сакате веднаш да се зборувате со некого за вашиот проблем, подобро е да се свртите кон вашата најдобра пријателка или пријател отколку кон мама или тато. Родителите понекогаш се засегнати од такви работи многу повеќе од вас и тие ќе се грижат за тоа дури и откако веќе сте ја изедначиле вашата врска со вашата саканиот/саканата. Ако навистина ви треба нивен совет, почекајте некое време за расправија сами да разговарате за потенцијалните решенија за проблемот, а доколку не најдете, контактирајте ги само тогаш.

Видео на денот