Секое прваче во Општина Гази Баба ќе добие по 3.000 денари

1 октомври 2020, Скопје / Фото: Драган Митрески - Слободен печат.

Сите првачиња што од следната учебна година ќе започнат да следат настава во некое од основните училишта на територија на Општина Гази Баба, ќе добијат финансиска помош во висина од 3.000 денари.

– Ги потпишав првите решенија со кои ќе исплатиме 3.000 денари на семејства кои имаат првоодделенче. Оваа мерка се спроведува за првпат во Гази Баба оваа година. Ги повикувам сите семејства од територија на општината Гази Баба кои имаат првоодделенче, да дојдат во просториите на општината и да поднесат барање за исплата – истакна градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски.

Потребни документи се: потврда од основно училиште, извод од матична книга на родени, копија од лична карта на еден од родителите, како и копија од трансакциска сметка.

Видео на денот