Сега јасна поддршка, во декември преговори за членство, очекува премиерот Заев од Самитот во Словенија

Иако не е одлучувачки состанок на кој може да се почнат преговорите, сепак Македонија и регионот од денешниот самит ЕУ-Западен Балкан во Брдо, Словенија, очекуваат јасни пораки дека Унијата ги сака во своите граници. Премиерот Зоран Заев и вчера повтори дека колку е почиста, попрецизна и пофер пораката кон земјите од Западен Балкан, толку дополнително … Продолжи со читање Сега јасна поддршка, во декември преговори за членство, очекува премиерот Заев од Самитот во Словенија