6.8 C
Скопје

Седници на три собраниски комисии

Во Собранието денеска седници треба да одржат комисиите за здравсто, за европски прашања и Законодавно-правната комисија.

Пред членовите на Комисијата за здравство се предлог – измените на Законот за евиденциите во областа на здравството, на Законот за ментално здравје, на Законот за заштита од јонизирачко зрачење и радијациона сигурност, на Законот за забрана на развивање, производство, складирање и употреба на хемиски оружја, на Законот за доброволно здравствено осигурување, на Законот за континуирано стручно усовршување на докторите на медицина, на Законот за безбедност во снабдувањето со крв, на Законот за прекинување на бременоста и на Законот за биомедицинско потпомогнато оплодување, сите во второ читање.

Единствена точна за разгледување на Комисијата за европски прашања е Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за вршење на сметководствени работи во второ читање, додека пак членовите на Законодавно-правната комисија треба да расправаат по 17 точки од дневниот ред.

Поврзани вести

СИПА упадна во просториите на Централната изборна комисија на БиХ

Илинка Иљоска

Тегелтија: На БиХ и требаат добри вести од Брисел, а тоа е кандидатски статус

Илинка Иљоска

Словенците предвидуваат дека до јуни ќе ја зауздаат короната: „800.000 луѓе се веќе заштитени“

Слободен печат

Мехмети: Предлог законот за дивоградби е политички договор меѓу Заев и Мицкоски

Слободен печат

Мицкоски: Се сомневам дека ќе добиеме датум за преговори

Слободен печат

Брнабиќ: Од дијалогот Белград – Приштина зависи стабилноста на целиот регион

Слободен печат

Остави Коментар