Се запали камион за чистење снег на патот Белановце – Станчиќ

Пожар/илустрација/ Фото: МИА

Возило на општинското јавно претпријатие доцна синоќа се запали на патниот правец Белановце – Станчиќ, кон границата со Косово. 

Пожарот се случил на делницата од Слупчане кон Белановце, додека каминот чистел снег на патот. Патниот правец беше времено затворен. За сега не се познати причините за овој инцидент.

Видео на денот