22 C
Скопје

Се урива нелегално изграден објект под Кале

 Секторот за инспекциски работи на Општина Центар со механизација денеска отстранува нелегално изграден објект на улица „Лазар Личеноски” бб под Кале.

– Се отстранува градба на улица „Лазар Личеноски” бб во Општина Центар, објект кој се наоѓа веднаш под Калето. Инвеститорот на објектот не постапил по претходното издаденото решение за самостојно отстранување на објектот и согласно член 59 и член 134 став 1 од Законот за градење и член 24 од Законот за постапување со бесправно изградени објекти, Општината пристапи кон присилно отстранување, соопштија од прес-службата на Општина Центар.

Објектот кој денеска се отстранува, велат од општината, е објект од втора категорија, Б4 – деловен простор, изграден од армирано бетонска конструкција и блок тули, бил претходно делумно урнат со присилно административно извршување по решение на градежен инспектор.

Општина Центар упатува апел до инвеститорите да постапуваат по издадените решенија од општинскиот Сектор за инспекциски работи за отстранување на градбите, затоа што, како што велат, во спротивно присилно ќе бидат извршени, а трошокот ќе падне на товар на инвеститорите.

Поврзани вести

Синдикатот на полицијата во Македонија в сабота на протест

Слободен печат

Во штипското училиште „Гоце Делчев” се инвестираат речиси 20 милиони денари

Слободен печат

ВИДЕО | Заев: Ако може ЕУ да води кампања од јавен интерес, зошто да не може државата

Исплатени ученичките и студенските стипендии за мај

Слободен печат

Заев: Секој има право да побара ново судење доколку има нови докази и аргументи

Слободен печат

Г-7 повика на отпочнување на преговорите за членство на Северна Македонија и Албанија во ЕУ

Слободен печат

Остави Коментар