Се чисти дивата депонија на патот Стајковци – Брњарци во Општина Гази Баба

Фото: Општина Гази Баба

Општина Гази Баба преку ЈКП „Гази Баба 2007“ досега расчисти над 30 диви депонии

Општина Гази Баба во соработка со Град Скопје започна со расчистување на дивата депонија покрај патот Стајковци – Брњарци.

Животната средина и чистата околина се на врвот на нашите приоритети. Општина Гази Баба преку ЈКП „Гази Баба 2007“ досега расчисти над 30 диви депонии. Апелираме до граѓаните да не се врши депонирање отпад на јавни површини – апелираат од оваа скопска Општина.

Видео на денот