Една година од смртта на Небојша Глоговац: Снимена и песна во негова чест ВИДЕО

Во негова чест се закажани помен на гробиштата, како и комеморативна манифестација во Југословенскиот драмски театар, каде ќе му биде доделена постхумно наградата „Добричин прстен“ за животно дело.

406
Профимедиа

Помина една година од смртта на актерот Небојша Глоговац, кој важи се едно од најголемите актерски имиња во Србија, но и на екс-ју просторите.

Во негова чест се закажани помен на гробиштата, како и комеморативна манифестација во Југословенскиот драмски театар, каде ќе му биде доделена постхумно наградата „Добричин прстен“ за животно дело.

Неговите колеги се сеќаваат на него како духовит и смешен човек, кој во исто време бил несебичен, искрен и едноставен.

Во знак на сеќавање на Глоговац, музичарот Никола Пејаковиќ-Коља го објави видеоспотот за песната „Превише“.