Дарко Лазиќ побегнал од лекувањето: Ја напуштил бањата на своја рака

Тој со својата девојка Марина отишол во Аранѓеловац, каде во локалната кафеана со звук на хармоника и гитара, ја испратил старата и ја дочекал новата 2019 година.

1336
Скриншот/Курир.рс/ТВ

Пејачот Дарко Лазиќ, иако во лоша здравствена состојба и онеспособен за самостојно движење, го напуштил Институтот за рехабилитација „Селтерс“ кај Младеновац, како би ја прославил Нова година во кафеана, пишува „Курир.рс“.

Тој со својата девојка Марина отишол во Аранѓеловац, каде во локалната кафеана со звук на хармоника и гитара, ја испратил старата и ја дочекал новата 2019 година. Не сакајќи да ја сокрие својата локација, фотографии и видео клипови од кафеаната ставил на својот профил на Инстаграм, со што предизвикал многубројни коментари, но и гнев на оние кои во тоа го спречувале.

– Не знаев дека Дарко ја напуштил „Селтерс“, сега од вас тоа го дознав – рекол за „Ало!“ шокиран и непријатно изненаден лекарот на Дарко, Милош Полексиќ, кој бил најгласен кога станува за збор за забрана на напуштање на Институтот.

Никој од тимот на лекарите кој се грижи за состојбата на Дарко не беше за тоа, тој да го напушти Селтерс за празниците. И ако ја изземеме неговата физичка состојба и неможноста за самостојно движење, во моментов владеат вируси и грип, па така ризикува во контакт со други луѓе да се разболи. Извадена му е слезината и неговиот имуно систем е нарушен – вели докторот.

Лекарот на Дарко претходно истакна дека ако пејачот го напушти Институтот и работи на своја рака, тој ќе се повлече и нема веќе да го лекува.