Нешто поинакво: Салатата од јагоди е идеална во комбинација со месо на скара

САЛАТА
Unsplash

Во време на подготовка на месо на скара, особено за викендите, обидете се да пробате една необична салата, која ќе ги изненади сите.

Комбинацијата е спанаќ и јагоди, а најважно е да ја ставите во фрижидер пред послужување, за да се излади добро. Количината е доволна за четири или пет лица, а ако ви остане прелив, сочувајте го во фрижидер до две недели.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fit4life (@fitpost40)


Во еден сад измешајте 2 лажици сусам, 1 лажица афионово семе, 100 г шеќер (или 2 лажици мед), 50 милилитри вински оцет, 100 милилитри маслиново масло, ¼ лажица вустер сос и 1 лажица сечкан кромид.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Billy Dove (@417foodist)

Потоа покријте го садот со фолија и оставете го да стои еден час. Во голем сад измешајте 300 грама млад спанаќ, 900 грама сечкани јагоди и 40 г бланширани бадеми исечкани на ливчиња. Потоа полејте со преливот и оставете да стои во фрижидер 15-20 минути, па сервирајте со месо испечено на скара.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот