,,Сакаме да учиме”: Средношколците стигнаа пред Влада

Фото: Слободен печат/ Драган Митрески

Извикувајќи ,,Сакаме да учиме”, средношколците маршираа од МОН до Влада, каде ќе ги искажат своите барања, а кои вклучуваат опција за комбинирам модел, односно можност и во средните училишта да се организира настава со физичко присуство.

Средношколците излегоа на протест, бараат враќање во училишните клупи, Фото: Слободен печат/ Драган Митрески

При маршот до Влада, средношколците скандираа пароли на македонски,но и на англиски јазик, додека дел од транспарентите се и на албански јазик.

Преку овие пораки како ,,We want school” и ,,online is sh*t” тие јасно ставија до знаење дека се против онлајн модел за настава.

Средношколците излегоа на протест, бараат враќање во училишните клупи (ФОТО)

Видео на денот