Рускиот амбасадор во Вашингтон со критики за плановите на САД за обука на украински војници

Американските планови за обука на украински војници за употреба на ракети „Патриот“ се уште еден доказ за вмешаноста на Вашингтон во украинскиот конфликт, изјави рускиот амбасадор во САД. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber „Одлуката на Министерството за одбрана на САД да организира курс за обука во Форт Сил, Оклахома е уште една потврда … Продолжи со читање Рускиот амбасадор во Вашингтон со критики за плановите на САД за обука на украински војници