Румена Бужаровска до Коцарев: Претседателот на МАНУ шири лажни вести

Писателката, а воедно и професорка на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, Румена Бужаровска ги опиша како „брука“ изнесените тврдења во јавноста на претседателот на Македонската академија на науките и уметности, Љупчо Коцарев, кој наведе дека ќе се укинуваат катедрите за македонски јазик и македонска книжевност. – МАНУ би требало … Продолжи со читање Румена Бужаровска до Коцарев: Претседателот на МАНУ шири лажни вести