Ретроградниот Меркур ќе го подобри љубовниот живот на три хороскопски знаци

ренесанса
Фото: Unsplash / Europeana

Со ретроградното движење на Меркур во знакот на Близнаци, многумина од нас може да почувствуваат ненадејна потреба да кажат нешто важно, а она што го кажуваме во овој период може да го смени текот на нашиот живот, особено кога станува збор за љубовта. Сега е совршено време за љубовта да се подобри.

За три хороскопски знаци, односите се подобруваат за време на ретроградниот Меркур.

Овен

За вас среќата во љубовта ќе значи да имате пристоен разговор со некој за кој се грижите. Ова може да е веќе воспоставен пријател, кој до неодамна не го сметавте за љубовен интерес. Сфаќате дека оваа личност може да биде повеќе од пријател. Тука се за вас кога ви се потребни и не можете да ги заборавите поради тоа. Благодарение на ретрограден Меркур, почнувате да ја гледате во поинакво светло. Бидејќи тие се докажаа дека се достојни за верба, вие ги поместувате границите и почнувате да се чувствувате сè повеќе и повеќе отворени кон оваа личност и нивните намери. Дали сакате романтична врска или пријателство, ваше е да одлучите и тие ќе го почитуваат вашиот избор.

Бик

Она што ве прави да се чувствувате особено среќни за време на ретроградниот Меркур е фактот дека го најдовте вистинскиот партнер. Остатокот од месец мај ви ги отвора очите дека човекот во вашиот живот е некој кој навистина ви го чува. Овој временски период ви носи сила да ги тргнете настрана вашите сомнежи и само да продолжите со текот на она што изгледа дека ви го носи оваа врска – радост. Овој месец не е периодот каде што нешто„се случува“, туку се бара од вас да дозволите природен тек на настаните. Тргнете се од сопствениот пат за да забележите колку сте сакани од некој кому може да му верувате.

Вага

До крајот на мај ќе престанете да си стоите на патот и со тоа ќе можете да ја искусите љубовта која очајно сака да стигне. Се чини дека сте држеле некого на растојание. Ви се допаѓаат и знаете дека им се допаѓате, но не сте биле подготвени да им посветите време и внимание, затоа што не сте сигурни дека сакате да се справувате со неуредноста на љубовта. Оваа личност прави „нередот“ да изгледа како добра работа, а допуштањето на љубовта може само да ја разбие монотонијата на бескрајното одбивање на истата. Искористувајќи ја оваа шанса, го отворате целиот ваш универзум.

Видео на денот